Filosofi

Hippo-Logisk Træning • v/Maj-Britt M Carter • Bækkegårdsvej 23 •   DK-8800 Viborg • Tlf. +45 26 30 30 67 • majbritt@hippo-logisk.com

Følg os på FacebookHippo-Logisk TræningOm Hippo-Logisk Træning


Heste og mennesker

Mennesket er et rovdyr og hesten et flugtdyr. På trods af det, har hestens blide natur gjort et samarbejde muligt. Gennem årtusinder har hesten haft mange funktioner i menneskets tjeneste. I dag bruges hesten primært som hobbydyr. Vi lægger mere vægt på dyrevelfærd i dag, og vores træningsmetoder er stadig under udvikling.


Heste kommer til mig på grund af uønsket adfærd, som opstår på grund af misforståelser mellem mennesket og hesten. Resultatet er gensidig usikkerhed. En almindelig fejl er troen på, at man gennem kærlighed alene kan få en hest til at adlyde villigt.

Desværre er der mange, som anskaffer sig en hest uden tilstrækkelig indsigt i hestens adfærd og behov. Denne indsigt er nødvendig for at kunne tilrettelægge et fornuftigt træningsprogram.


Opdræt

Grundstenen indenfor hestesporten starter ved avleren.

Såvel korrekt prægning af føl, som tidlig træning af plage giver en sund forberedelse til et godt og frodigt samarbejde mellem heste og mennesker. Dernæst kommer, at en bedre forståelse af hingstes og hoppers forskellige behov og naturlige adfærd vil være med til at mindske risikoen for adfærdsproblemer hos vores brugsdyr.


Hesten i ridning

For at få et optimalt samarbejde er det en forudsætning, at der er en gensidig forståelse af hinanden. Dette gælder også inden for ridning. Derfor er det nødvendigt, at vi lærer at forstå, hvorfor heste reagerer, som de gør. Dernæst skal hesten være egnet til den disciplin, vi ønsker at udøve, for at kunne fungere optimalt.

Vi skal have respekt for hestens fysiske og psykiske begrænsninger for at kunne få glæde af dens velvilje og evner.


Hestens sprog

Hesten er et flugtdyr, og derfor vil flugt altid være hestens første reaktion, når den bliver skræmt. Det er medmindre de har lært at beherske deres frygt. Hesten kommunikerer hovedsageligt ved hjælp af kropssprog. Dette  sprog er synligt og forudsigeligt, hvilket gør, at vi kan studere sproget og lære at efterligne det.